Pijler beklimmen

Klaar voor een echte uitdaging?

** GESLOTEN **

Na 21 jaar trouwe dienst is besloten de Pijler te sluiten voor publiek

Klimmen kan wel nog op onze klimtoren of op het hoogteparcours


De Pijler is ons klimcentrum op de Oosterscheldekering, Neeltje Jans.
Dit monument van de Deltawerken torent 30 meter boven het water uit en is alleen per boot te bereiken.

Er zijn zgn. klettersteigroutes voor beginners en gevorderden, maar je kunt ook topropen en voorklimmen.
Onze arrangementen zijn inclusief overtocht, materiaalhuur en onder begeleiding van ervaren instructeurs. De minimale groepsgrootte is 10 personen.

De groene route is een beginnersroute rondom de voet van de Pijler. Veilig gezekerd aan een veiligheidslijn klim je van plateau naar plateau. De groene route is vooral geschikt voor personen die nog nooit hebben geklommen.
De groene route duurt ruim 1,5 uur.
10-15 personen € 20,50 p.p. // 15+ personen € 18,50 p.p.

De expeditie
Het meest gekozen arrangement op de Pijler. De groep klimt rondom de voet van de Pijler om daarna naar 16 meter hoogte te klimmen. Je hebt daar een prachtig uitzicht over de Oosterschelde en Noordzee.
Als je weer terug wilt, doe je dat abseilend.
Spannend en avontuurlijk op eenzame
hoogte! De expeditie duurt ca. 2,5 uur.                                                                         10-15 personen € 30,00 // 15+ personen € 28,00

De top
Gevorderde klimmers kunnen doorklimmen naar de 22 meter hoge top van de Pijler. Je kunt er rondom kijken en een vrije abseil over de kop van de Pijler maken. Dit arrangement duurt minimaal 4 uur en vraagt een goede medewerking van álle klimmers.
Prijs op aanvraag

De schacht
Op de 22 meter hoge top ligt de ingang van een 34 meter diepe schacht naar de bodem van de Pijler. Je eindigt 15 meter onder de waterspiegel en de enige weg terug is naar boven. Vandaar dat alleen gevorderde klimmers en/of getrainde sporters deze uitdaging aan mogen gaan. Je bent aangewezen op je eigen krachten!
Reken op minimaal 5 uur werken!
Prijs op aanvraag

Meer informatie

Heeft u nog vragen of wilt u direct reserveren?

Onze activiteiten